Wat is een infraroodlamp?

Wat is een infraroodlamp? - Liroma

Wat is een infraroodlamp?

Bij de infraroodlampen hoort misschien toch een kleine studie. Hieronder leggen wij uit wat het nou precies is en hoe je de lamp het beste kunt gebruiken.

Hoe werkt een infraroodlamp?

Door de infraroodlamp te richten op het lichaam, warmt het lichaam egaal en evenwichtig op. Het wordt ook wel warmtelamp genoemd. De behandeling voelt aangenaam aan. Dit komt, omdat het licht tot ver in onze huid dringt. Doordat de lamp verwarmt, gaat de temperatuur van het lichaam omhoog. Hiermee bevordert de bloedsomloop, stimuleert de stofwisseling en verhoogt de hartslag. Hierdoor worden afvalstoffen sneller verwijderd. Infraroodlampen zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld spierpijn en gewrichtspijn.

Pijnklachten behandelen met infrarood

Bij spierpijn verbetert de doorbloeding bij het gebruik van een infraroodlamp. De getroffen spieren kunnen zich sneller ontdoen van de afvalstoffen (zuren) en door de verbeterde doorbloeding worden voedings- en bouwstoffen sneller aangevoerd. De opname van zuurstof bevordert, waardoor de spierpijn vermindert. Veel sporters en topsporters kloppen bij ons aan, omdat infrarood werkt bij een sneller herstel. De lamp gaat diep in de huid door de sterkte van de lamp. De lampen van Liroma hebben een sterkte van wel 300W.

Liroma biedt ook lampen aan die kunnen kantelen, zodat de weldadige warmte gericht op de probleemplek kan instralen. De lampen hebben meerdere warmtestanden. De intensiteit kan aangepast worden op de gewenste sterkte.

Infraroodlamp bij huidklachten

Uit onderzoek blijkt dat infraroodlampen ook goed werken bij huidklachten. Doordat infraroodstraling de doorbloeding verbetert, kunnen nieuwe cellen namelijk sneller en beter worden opgebouwd. De oude cellen worden sneller afgevoerd.

Bacteriën en onzuiverheden zullen zich losmaken uit je poriën en je huid reinigen. Dat detox-effect geeft je huid een frisse teint. Bovendien stimuleren infraroodlampen de aanmaak van collageen. Dat is een natuurlijk eiwit dat je huid soepel en jong houdt. Rimpels, pigmentvlekken en andere oneffenheden worden minder zichtbaar.

Infraroodwarmte bij stress en vermoeidheid

Door maar 10-12 minuten onder een infraroodlamp te gaan zitten, brengt dit al direct ontstressend en ontspannend gevoel teweeg voor lichaam en geest. Deze beleving doet voor veel mensen wonderen. De straling werkt natuurlijk spierontspannend, pijnverlichtend en stimuleert gezonde bloemdsomloop en cel-metabolisme.

Afstand tot de infraroodlamp

Hoeveel afstand houden tot de infraroodlamp? De warmte die de lamp afgeeft moet altijd aangenaam en fijn aanvoelen. Begin bij 70-80cm en kijk het voor jezelf aan. Verder is het zo dat bij behandeling in het gezicht altijd de ogen gesloten moeten zijn. Een verkoudheid verlichten of de acné verminderen? Dan kan infraroodtherapie gericht op het gezicht een goed idee zijn. Richt altijd goed op het probleemgebied en sluit de ogen als de behandeling gericht op de ogen is. Ogen zijn namelijk zeer gevoelig voor veel soorten straling, ondanks dat de lampen geen UV-licht uitstralen!

Behandeltijd van de spier, spieren of het probleemgebied

De aanbevolen behandelduur is afhankelijk van de persoon, de aard van de klacht en welk gebied behandeld moet worden. De behandeltijd met een infraroodlamp is rond de 12 minuten. Verder is het zo dat aanwijzingen van de (eventuele) behandelend arts altijd opgevolgd dienen te worden. In het begin is het raadzaam de behandeltijd langzaam op te bouwen. Dus begin voorzichtig. Het kan namelijk zijn de de huid overmatig reageert op de het infrarode licht (verbranding). Beter in het begin de lamp iets korter te gebruiken. De Liroma infraroodlampen hebben een timer die gemakkelijk te bedienen is met de afstandsbediening.

Belangrijke opmerking:

Luister altijd goed naar je lichaam. Als de klachten blijven is het altijd wijs je (huis)arts te raadplegen.
Hopelijk is het allemaal even net iets duidelijker geworden. Heb je nog vragen of kunnen wij jou ergens mee helpen? Laat het ons gerust weten!

Volgende lezen

Wat is een TDP-lamp? Wij leggen het uit! - Liroma
Infrarood en ziekten? Hoe zit dat eigenlijk? - Liroma

Excellent!

Based on 325+ reviews