Bij de infraroodlampen hoort misschien toch een kleine studie. Hieronder leggen wij uit wat het nou precies is en hoe je de lamp het beste kunt gebruiken.
Let op! Onderstaande tekst dient niet als medisch advies. Deze tekst is samengesteld op basis van onze eigen kennis, ervaringen van klanten en diverse online bronnen.
Inhoudsopgave
Wat doet een infraroodlamp?
Hoe werkt infrarood therapie? Toepassingen
Gebruiksaanwijzing: Afstand, duur en frequentie

Wat doet een infraroodlamp?
Door de infraroodlamp te richten op het lichaam, warmt het lichaam egaal en evenwichtig op. Het wordt ook wel warmtelamp genoemd. De behandeling voelt aangenaam aan. Dit komt, omdat het licht tot ver in onze huid dringt. Doordat de lamp verwarmt, gaat de temperatuur van het lichaam omhoog.
Deze diepe warmte stimuleert de bloedsomloop, versnelt de stofwisseling en helpt afvalstoffen sneller af te voeren. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten beter herstellen en wordt pijn verlicht. Dit maakt infraroodlampen ideaal voor mensen met spierpijn, gewrichtspijn of stressgerelateerde klachten.
Hoe werkt infrarood therapie? Toepassingen
De lichttherapie wordt steeds vaker gebruikt voor zowel medische als ontspanning doeleinden. De diepe warmte dringt door tot in spieren en gewrichten, bevordert de bloedcirculatie en ondersteunt celvernieuwing. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende toepassingen.
Pijnklachten behandelen met infrarood
Bij spierpijn verbetert de doorbloeding bij het gebruik van een infraroodlamp. De getroffen spieren kunnen zich sneller ontdoen van de afvalstoffen (zuren) en door de verbeterde doorbloeding worden voedings- en bouwstoffen sneller aangevoerd. De opname van zuurstof bevordert, waardoor de spierpijn vermindert.
Veel sporters en topsporters kloppen bij ons aan, omdat infrarood werkt bij een sneller herstel. De lamp gaat diep in de huid door de sterkte van de lamp. De lampen van Liroma hebben een sterkte van wel 300W.
Onze lampen zijn kantelbaar, zodat je de warmte precies op de juiste plek kunt richten. Daarnaast beschikken ze over meerdere warmtestanden, zodat je de intensiteit kunt aanpassen naar jouw voorkeur.
Infraroodlamp bij huidklachten
Uit onderzoek blijkt dat de lampen ook goed werken bij huidklachten. Doordat infraroodstraling de doorbloeding verbetert, kunnen nieuwe cellen namelijk sneller en beter worden opgebouwd. De oude cellen worden sneller afgevoerd.
Bacteriën en onzuiverheden zullen zich losmaken uit je poriën en je huid reinigen. Dat detox-effect geeft je huid een frisse teint. Bovendien stimuleren infraroodlampen de aanmaak van collageen. Dat is een natuurlijk eiwit dat je huid soepel en jong houdt. Rimpels, pigmentvlekken en andere oneffenheden worden minder zichtbaar.
Infraroodwarmte bij stress en vermoeidheid
Slechts 10-12 minuten onder een infraroodlamp zorgen direct voor ontspanning van lichaam en geest. Veel mensen ervaren dit als een weldadige en stressverlichtende beleving. De warmte helpt spieren te ontspannen, verlicht pijn en stimuleert een gezonde doorbloeding en celstofwisseling.

Gebruiksaanwijzing: Afstand, duur en frequentie
De warmte die de lamp afgeeft moet altijd aangenaam en fijn aanvoelen. Wil je veilig en effectief gebruikmaken van een infraroodlamp? Dan is het belangrijk om rekening te houden met afstand, duur en frequentie. Volg deze richtlijnen om het maximale uit je behandelingen te halen!
- Afstand: Houd 50-100 cm afstand van de lamp. Voor gezichtsbehandelingen altijd de ogen sluiten.
- Duur: Begin met 5-10 minuten en bouw op tot 10-15 minuten per sessie. Stop direct bij ongemak.
- Frequentie: Start met 2-3 keer per week, opbouwend tot 3-4 keer per week voor optimale resultaten.
Tip: Gebruik een timer en luister altijd naar je lichaam. Zo haal je het maximale uit je infraroodtherapie!
Belangrijke opmerking
Luister altijd goed naar je lichaam. Als de klachten blijven is het altijd wijs je (huis)arts te raadplegen.
Hopelijk is het allemaal even net iets duidelijker geworden. Heb je nog vragen of kunnen wij jou ergens mee helpen? Laat het ons gerust weten!