Infrarood lampen tegen spierpijn: Helpt het?

Last van spierpijn? Infrarood lampen kunnen verlichting bieden. Ontdek hoe infrarood werkt en hoe het helpt als je last hebt van je spieren en gewrichten.

Let op! Onderstaande tekst dient niet als medisch advies. Deze tekst is samengesteld op basis van onze eigen kennis en diverse online bronnen. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch specialist

Inhoudsopgave


Infrarood lampen tegen spierpijn

Wat is spierpijn?


Oorzaken van spierpijn

Spierpijn ontstaat vaak door overbelasting van de spieren. Dit kan gebeuren na een intensieve training, een lange wandeling of simpelweg door het aannemen van een verkeerde houding. De kleine scheurtjes die in de spiervezels ontstaan door inspanning zorgen voor het pijnlijke, stijve gevoel. Ook kan spierpijn optreden door stress, een slechte bloedcirculatie, een plotselinge beweging of door een medische aandoening, zoals Fibromyalgie.

Spierpijn voorkomen

Hoewel spierpijn niet altijd te vermijden is, kun je de kans verkleinen met de volgende tips:

  • Doe altijd een goede warming-up voor je begint met sporten.
  • Stretch regelmatig om je spieren soepel te houden.
  • Zorg voor voldoende rust en herstel na inspanning.
  • Drink genoeg water om uitdroging en spierkrampen te voorkomen.
  • Eet gezond en gevarieerd voor optimale spierherstel.

Maar als je toch spierpijn krijgt, kan infrarood verlichting bieden.

Spierpijn verminderen met infrarood

Spierpijn verminderen met infrarood licht


Wat is een infrarood lamp? 

Infraroodlampen bieden een effectieve oplossing voor verschillende gezondheidsklachten door gerichte warmtebehandeling. Ze helpen bij het verlichten van spierspanning, stimuleren de doorbloeding en bevorderen ontspanning. Hierdoor kunnen ze pijn verminderen bij problemen zoals artritis, rugklachten en sportblessures.

De warmte van infraroodstraling dringt diep door in de huid en spieren, wat verlichting biedt bij pijn in zowel spieren, gewrichten als ander weefsel. Dit komt doordat infraroodstraling direct warmte overbrengt op het lichaam zonder de omliggende lucht op te warmen.

Hoe vermindert infrarood licht spierpijn?

Infraroodlampen werken door elektromagnetische golven uit te zenden binnen het infraroodspectrum. Zodra deze golven een oppervlak raken, worden ze omgezet in warmte, wat resulteert in een gerichte en efficiënte warmtebehandeling.

Infrarood warmtelampen zijn over het algemeen veilig in gebruik, mits je de aanwijzingen van de fabrikant volgt. De warmte die deze lampen uitstralen is vergelijkbaar met de aangename warmte van de zon, maar zonder de schadelijke effecten van ultraviolette straling. Hierdoor kun je veilig genieten van de voordelen van infrarood therapie.

Typen infraroodstraling

Infraroodlampen kunnen worden ingedeeld in drie verschillende types van straling:

  • IR-A straling
  • IR-B straling
  • IR-C straling

Infraroodstraling

Als je een infraroodlamp zoekt die specifiek geschikt is voor spierklachten, dan is een IR-A straling de beste keuze. Deze straling dringt namelijk het diepst door in de huid en kan daardoor effectief spierpijn verlichten.

IR-A lampen worden vaak gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals reuma, omdat ze diepere weefsels bereiken. Dit type lamp staat ook wel bekend als een korte golf infraroodlamp.

Rood Licht Therapie tegen spierpijn

Rood licht therapie: Een goed alternatief! 

Rood licht therapie, ook bekend als fotobiomodulatie (PBM) of low-level lasertherapie (LLLT), staat bekend om zijn vermogen om diep in de huid door te dringen. Deze therapie stimuleert cellulaire activiteit en bevordert genezing van binnenuit. Gebruikers melden vaak een vermindering van spierpijn en gewrichtsontstekingen, waardoor het populair is bij zowel atleten als mensen met chronische pijn.

Je hebt de keuze uit verschillende golflengtes:

  • Rood licht (630 nm & 660 nm)
  • NIR (830 nm & 850 nm)

Wil je rugpijn, spierpijn of chronische aandoeningen zoals fibromyalgie en reuma behandelen? Dan raden we NIR (830 nm & 850 nm) aan. Nabij-infrarode golflengtes dringen dieper door in het weefsel en zijn cruciaal voor het verlichten van pijn en het versnellen van het genezingsproces.

Spieren en gewrichten behandelen met infrarood

Infrarood licht is niet alleen effectief voor spieren, maar helpt ook bij het herstel van gewrichten. Het stimuleert de doorbloeding, wat pijn en stijfheid in gewrichten vermindert. Hierdoor zijn infraroodlampen ideaal voor mensen met zowel spier- als gewrichtspijn. Zo bevordert het de genezing, verlicht het de pijn en dat zonder bijwerkingen van medicijnen.

Gebruiksaanwijzing

Het wordt aanbevolen om de lamp 50-100 cm van het lichaam te plaatsen. Gebruik de lamp 10-15 minuten per sessie, per lichaamsdeel. Behandel een lichaamsdeel niet meerdere keren op een dag.

Infrarood voor spieren en gewrichten

5 lampen die pijn verlichten! 


1. Infrarood dubbele kop 507

De infraroodlamp met dubbele kop biedt een praktische oplossing voor diepe ontspanning en gerichte warmtetherapie. Dankzij de verstelbare armen is de lamp gemakkelijk te gebruiken in zowel zit- als ligposities, met een maximale hoogte van 160 centimeter voor extra flexibiliteit.

Of je nu spierpijn wilt verlichten na een lange dag of gewoon op zoek bent naar een ontspannend warm gevoel, de lamp kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende behoeften.

2. Infraroodlamp enkele kop 506

Deze infraroodlamp met enkele kop biedt de ultieme combinatie van therapeutische warmte en gebruiksgemak. De lamp is speciaal ontworpen om zowel ontspanning als gezondheidsvoordelen te bieden, is deze lamp een onmisbare aanwinst voor iedereen die op zoek is naar natuurlijke verlichting van spanning en pijn.

3. Portable Infrarood Riem

Heb je rug- of schouderpijn? De portable infrarood rugband biedt gerichte warmtetherapie met IR-C straling tot 75 graden Celsius. Speciaal ontwikkeld om pijn te verlichten en ontspanning te bevorderen, ideaal voor thuisgebruik en om dagelijkse spanning te verminderen.

Infrarood riem tegen rugpijn

4. Rood Licht Therapie Armor 500

De Liroma ARMOR 500 is dé perfecte keuze voor doeltreffende rood licht therapie in je eigen huis. Dit moderne tafelmodel is speciaal ontworpen om jou de maximale voordelen van zowel rood licht als nabij infraroodlicht (NIR) te geven, waardoor je welzijn aanzienlijk verbetert. Of je nu te maken hebt met fibromyalgie, acne of rugklachten, de Liroma ARMOR 500 biedt een krachtige en veelzijdige therapie voor diverse gezondheidsproblemen.

5. Rood Licht Therapie Armor 600 

De Liroma ARMOR 600 is de meest geavanceerde oplossing voor rood licht therapie, ontworpen om je de voordelen van rood licht en nabij infrarood (NIR) licht te geven in het comfort van je eigen huis. Dit hoogwaardige tafelmodel apparaat biedt talloze gezondheidsvoordelen, van huidverbetering tot pijnverlichting bij aandoeningen zoals fibromyalgie, reuma en rugpijn.

Terug naar blog