Rood- en infraroodlicht: versnel herstel, verminder spierpijn en verbeter sportprestaties.


Spierpijn, traag herstel en stijfheid...we kennen het allemaal na een intensieve training. We blijven googelen naar tips voor herstel, maar ook naar meer uit je training halen. Je bent niet de enige! Gelukkig is infrarood een moderne technologie die je kan helpen bij het versnellen van spierherstel en het verbeteren van je sportprestaties. Deze innovatieve verlichting biedt een effectieve manier om spierklachten te verminderen en je lichaam optimaal voor te bereiden op je volgende workout. Lees hieronder hoe!

 

Wat is het?

Infraroodlicht is een vorm van elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Dit type licht heeft het unieke vermogen om diep in de huid en spierweefsels door te dringen, waardoor het een gunstig effect heeft op verschillende lichaamsprocessen. Het stimuleert de bloedcirculatie en brengt meer zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren, waardoor ze sneller kunnen herstellen. Het kan ook je flexibiliteit vergroten, zodat je gemakkelijker kunt bewegen, en het kan zelfs helpen om meer energie in je spieren te produceren, wat je prestaties kan verbeteren. Kortom, infraroodlicht is een top boost voor je spieren, waardoor je je snel beter voelt en beter kunt presteren tijdens het sporten.

 

Infraroodlicht wordt al lange tijd gebruikt in de medische wereld voor behandelingen. Tegenwoordig is infraroodlicht niet langer alleen voorbehouden aan de medische wereld. Dankzij vooruitgang in technologie is het nu ook mogelijk om infraroodlicht thuis te gebruiken. Klinkt geweldig toch? Na de training ontspannen en tegelijkertijd je spieren verzorgen.

 

Spierherstel en pijnverlichting

Een van de meest opvallende voordelen van Roodlicht therapie lampen met infraroodlicht is hun vermogen om spierpijn en stijfheid te verminderen. Na een zware training kunnen je spieren ontstoken raken en kleine microtrauma's oplopen. Infraroodlicht dringt diep door in de weefsels en stimuleert de bloedcirculatie. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen en ontstekingsfactoren, wat op zijn beurt kan helpen bij het verminderen van pijn en zwelling. Door regelmatig een infraroodlichtbehandelingen te nemen, kun je het natuurlijke herstelproces van je lichaam een oppepper geven.

 

Verbeterde sportprestaties

Naast het bevorderen van spierherstel, kunnen infraroodlampen met infraroodlicht ook bijdragen aan verbeterde sportprestaties. Hoe? Door de verbeterde doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de spieren kunnen ze efficiënter werken en de energieproductie verhoogt. Dit betekent dat je meer kracht en uithoudingsvermogen kunt ervaren tijdens je trainingen. Bovendien kan het gebruik van infraroodlicht voorafgaand aan een training helpen bij het opwarmen van je spieren en het vergroten van je flexibiliteit, wat het risico op blessures vermindert. 

Rood lichttherapie zorgt voor de verhoging van ATP, dé energievoorziening van jouw lichaam!

 

Hoe te gebruiken?

Het gebruik van Roodlicht therapie lampen met infraroodlicht is eenvoudig en veilig. Je richt gewoon de lamp op het gewenste gebied, zoals je benen of rug. Houd een gebruiksduur van 12 minuten aan op een afstand van 60cm. Dat gaat toch een stuk sneller dan een bezoek aan de sauna of massagesalon, niet? Zorg ervoor dat je de lamp continu gebruikt. Bij erge klachten bijvoorbeeld 3-5 keer per week. 


Conclusie

Infraroodlampen bieden een moderne en effectieve manier om spierherstel te versnellen, pijn te verlichten en je sportprestaties te verbeteren. Met de mogelijkheid om deze technologie thuis te gebruiken, kun je nu profiteren van dezelfde voordelen die eerder alleen beschikbaar waren in professionele klinieken. Heb jij nog vragen of heb je hulp nodig? Laat het ons weten!

Terug naar blog