Daglichtlamp

Daglichtlampen met wit, geel, oranje en blauw licht? Wanneer en waarom?

Daglichtlampen met wit, geel, oranje en blauw licht? Wanneer en waarom? - Liroma


Liroma biedt daglichtlampen met wit, geel, oranje en blauw licht. Maar wat houdt dit nou precies in? Wanneer is welk licht nou geschikt voor mij? Wij snappen deze vraag. Lees verder, want wij leggen het uit!


Sommige effecten van licht zijn afhankelijk van de kleur in combinatie met het moment van het gebruik van de daglichtlamp. Sommige kleuren kunnen op bepaalde tijdstippen ook nadelige gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om de juiste kleur op het juiste tijdstip te gebruiken.

 

Blauw licht 

Een voorbeeld. Bijna iedereen heeft in de ochtend behoefte aan licht. Het gaat hier met name om blauw licht. Dit licht zorgt ervoor dat je goed wakker wordt en je je energiek voelt. In de avonduren is blootstelling aan blauw licht af te raden, omdat je daardoor in de avond je alertheid verhoogd, je hierdoor later naar bed gaat en daardoor korter slaapt. Ben je nou al vroeg op de avond snel slaperig en word je daardoor ook vroeg wakker in de ochtend, dan kan blootstelling aan blauw licht in de avond juist wel weer handig zijn. Je stelt dan namelijk je ‘moeheid’ even uit en slaapt daardoor langer door.

Licht in de nacht is niet goed voor je. Je gooit hiermee namelijk je biologische klok in de war. Dit heeft veel nadelige invloed en vooral impact op je lichaam.

Met blauw licht stel je je moeheid uit.


Golflengte van blauw licht
Blauwlicht heeft een korte golflengte straling. Hoe korter de golflengte, hoe hoger de energie is die wordt uitgestraald. Blauw licht is een van de kortste golven binnen het spectrum van zichtbaar licht.

 

Wit licht


Wit licht bevat alle kleuren van het lichtspectrum, dus ook een fractie blauw licht. Blauw licht stuurt het beste de biologische klok aan, vandaar dat het in de belangstelling staat. Een daglichtlamp met wit licht van 10.000 lux komt overeen met een blauw licht lamp van 200 lux. Om je een beeld te geven van het aantal lux. Een gloeilamp, halogeen en een spaarlamp bevat tussen de 15 en 60 lux. Een normale lamp voldoet dus niet aan dit aantal lux, daarom is het aanzetten van een normale lamp overdag niet voldoende.

Heeft jouw daglichtlamp dus geen blauwlicht, dan is de daglichtlamp met wit licht van 10.000 lux net zo effectief.
 

Een betere nachtrust met warme lichtkleuren (geel & oranje)


Wat veel mensen niet weten, is dat het helpt om normaal licht gedurende de avond te verminderen. De daglichtlampen van Liroma zijn aan te passen en kan je gebruiken om het licht in de loop van de avond af te bouwen. Gebruik hierbij het gele en oranje licht. Blauw licht is, zoals net is uitgelegd, nadelig voor je slaapritme. Het warme licht geeft minder energie af door de langere golflengten. Hierdoor word je juist sneller slaperig met als gevolg een betere nachtrust. De afbouw van de lichtkleuren is daarom aan te raden.

 

Klik hier voor onze daglichtlampen!

Volgende lezen

Roodlicht therapie lampen: Wat is het en wat zijn de voordelen? - Liroma
Infrarood bij huidklachten | Liroma - Liroma

Excellent!

Based on 325+ reviews