Haaruitval verminderen en haargroei stimuleren met rood licht therapie

Grote zorgen over je haar? Je haar wordt dunner of het valt zelfs uit. Misschien ben je altijd onzeker geweest over het volume en de hoeveelheid haar en overweeg je haargroeimiddelen of dure behandelingen. Haaruitval of de wens voor meer haargroei kan een enorm frustrerend probleem zijn, of je nu een man of vrouw bent. Gezond haar doet meer dan alleen met ons zelfvertrouwen. Er zijn genoeg methoden en behandelingen op de markt die beloven onze lokken nieuw leven in te blazen, maar heb je al eens ingelezen over rood licht therapie als middel voor haargroei of tegen haaruitval? Dat is zeker de moeite waard. Ontdek de voordelen van rood licht therapie voor prachtig haar.

 

Meest voorkomende oorzaken haaruitval

Je kent het wel, die momenten waarop je je afvraagt waarom je haar dunner wordt of zelfs begint uit te vallen. Waarschijnlijk zal je Google afstruinen naar oorzaken en gek worden van alle opties om haargroei te bevorderen of het uitvallen van haar te verminderen. Er zijn veel factoren die haarproblemen kunnen veroorzaken, en erfelijkheid staat bovenaan de lijst. Erfelijke aanleg speelt vaak een grote rol, en het kan leiden tot kaalheid bij mannen en vrouwen.

Maar erfelijkheid is niet de enige boosdoener. Hormonale schommelingen zijn ook bekende veroorzakers van haarverlies. Dit kan optreden tijdens periodes zoals zwangerschap of de menopauze, wat soms zorgt voor tijdelijke haarverlies.

Stress is een andere boosdoener die je haardos kan beïnvloeden. De druk en spanning van het dagelijks leven kunnen hun tol eisen en haaruitval veroorzaken. Daarnaast speelt gezonde voeding ook een rol. Krijg jij een tekort aan belangrijke voedingsstoffen binnen? Dan kan dit leiden tot dunner wordend haar.

Soms kunnen medicijnen de schuldige zijn. Ook bepaalde medische aandoeningen, zoals alopecia, kunnen haarverlies veroorzaken. Het is belangrijk om te begrijpen wat de specifieke oorzaak is van jouw haaruitval om de juiste oplossing te vinden. Laten we nu eens kijken naar wat roodlicht therapie kan betekenen als veelbelovende oplossing voor het bevorderen van haargroei en het verminderen van haaruitval.
 

Verlos jezelf van de last van haarproblemen en laat rood lichttherapie je haar een nieuw leven geven.

 

Waarom rood licht therapie helpt bij haaruitval en stimuleren van haargroei

 

Rood lichttherapie, in al zijn diverse vormen, zoals low level laser therapy (LLLT), photobiomodulation en LED-lichttherapie, pakt haaruitval en stimuleert haargroei aan via een proces genaamd fotobiomodulatie. Het idee hierachter is vrij eenvoudig: specifiek roodlicht wordt gericht op je hoofdhuid en dit doet wonderen op celniveau. Dit licht wordt opgenomen door de cellen in je haarzakjes, waardoor ze een energieboost krijgen en efficiënter gaan werken. Het resultaat? Een betere groei van gezond haar, minder ontstekingen en zelfs een langere levensduur van je haarcyclus. Alsof dat nog niet genoeg is, kan rood licht ook de bloedstroom naar je hoofdhuid stimuleren, wat betekent dat er meer voedingsstoffen en zuurstof naar je haarzakjes stromen. Kort gezegd, rood lichttherapie biedt een vriendelijke en natuurlijke aanpak om je haar op te laden en haaruitval te verminderen.

infrarood en rood licht lamp Liroma 1200LIROMA® Roodlicht therapie 1200

 

Bewezen effect

Roodlicht therapie heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege de bewezen effectiviteit bij de behandeling van haaruitval en het stimuleren van haargroei. Het is een natuurlijke, veilige en gemakkelijke methoden. Niet zo gek dus dat dit razend populair aan het worden is. Daar gaan we trouwens straks nog even op in. Eerst de onderzoeksresultaten!

 

Dit is wat onderzoek heeft aangetoond:

Betere bloedcirculatie: Rood licht zorgt ervoor dat er meer bloed naar je haarzakjes stroomt, waardoor ze meer voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Dit kan zwakke haarzakjes helpen herstellen en versterken.
  1. Langere groeifase: Rood licht kan ervoor zorgen dat je haren langer en dikker groeien voordat ze uitvallen, omdat het de groeifase van je haarcyclus verlengt.
  2. Minder ontsteking: Rood licht heeft ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van ontsteking op je hoofdhuid, wat een veelvoorkomende oorzaak is van haaruitval.
  3. Actievere cellen: Het stimuleert de energieproductie in de cellen van je haarzakjes, wat kan helpen om inactieve haarzakjes te herstellen en activeren.
  4. Er zijn veel onderzoeken die laten zien dat rood licht therapie kan helpen bij haargroei. Veel mensen merken verbeteringen in de dichtheid en kwaliteit van hun haar na regelmatige behandelingen.

 

Als je geïnteresseerd bent in deze studies, kun je enkele links bekijken die we hebben toegevoegd.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8577899/
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/phpp.12649
https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2018/pp/c8pp00176f/unauth
https://bluesmartmia.com/red-light-therapy-for-hair-before-and-after/

 

Veilig, geen bijwerken en lage kosten


Natuurlijke en betaalbare behandelingen om je haar sneller te laten groeien en kale plekken tegen te gaan worden steeds populairder, en en rood licht therapie past perfect in dit plaatje. Rood lichttherapie als behandeling voor het verminderen van haaruitval en het stimuleren van haargroei is en veilig en in de basis zonder bijwerkingen (tenzij je extreem gevoelig bent voor licht of er sprake is van contra-indicaties). In tegenstelling tot sommige medicijnen en ingrijpende behandelingen, is een rood licht therapie behandeling niet duur en kun je het ook nog comfortabel thuis toepassen. Het is een natuurlijke en toegankelijke manier om je haar en huid te verbeteren zonder de risico's die soms aan andere behandelingen zijn verbonden.

 

Ben jij nou benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Klik dan hier!

 

Wil je liever nog wat meer informatie over een van onze roodlicht producten? Neem dan contact op via info@liroma.nl en krijg persoonlijk advies. We staan graag voor je klaar!
 
Terug naar blog