Infrarood

Infrarood: stress verminderen op een natuurlijke manier

Infrarood: stress verminderen op een natuurlijke manier - Liroma

In ons moderne, hectische leven zijn stressklachten bijna onvermijdelijk geworden. Werkdruk, gezinsverantwoordelijkheden en talloze andere dagelijkse uitdagingen kunnen ons lichaam en geest overbelasten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om stress te verminderen. Op een natuurlijke wijze de klachten van stress verminderen kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van infraroodtherapie. In dit artikel gaan we dieper in op hoe infrarood kan helpen bij het verlichten van stress.

Wat is infraroodtherapie?

Infraroodtherapie maakt gebruik van infraroodstraling om warmte te genereren die doordringt tot diep in het lichaam. In tegenstelling tot andere vormen van therapie, zoals een massage of acupunctuur werkt infraroodtherapie op cellulair niveau. Het stimuleert de bloedcirculatie en verhoogt de zuurstoftoevoer naar de weefsels, waardoor het herstelproces van het lichaam wordt versneld. 

Maar hoe werkt infraroodtherapie dan tegen stressklachten?

  • Diepe ontspanning: Infraroodtherapie verwarmt het lichaam, wat zorgt voor een diepe ontspanning van spieren en zenuwen. Het stimuleert de afgifte van endorfines, de zogenaamde “gelukshormonen”, die een gevoel van welzijn en ontspanning bevorderen.
  • Verlichting van spierspanning: Stress kan leiden tot spanning in de spieren, wat kan resulteren in pijnlijke nek, rug en schouders. Infraroodtherapie helpt bij het ontspannen van deze gespannen spieren en verlicht de pijn, waardoor je je fysiek en mentaal beter voelt.
  • Verbeterde slaapkwaliteit: Stress kan leiden tot slaapproblemen, waardoor je vermoeid en prikkelbaar kunt worden. Infraroodtherapie kan helpen om je slaap te verbeteren door het bevorderen van ontspanning, het verminderen van pijn en het reguleren van de hormoonhuishouding.
  • Verhoogde bloedcirculatie: Stress kan leiden tot een verminderde bloedcirculatie, wat kan resulteren in een slechte zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de weefsels. Infraroodtherapie stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de weefsels beter worden voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Dit bevordert het herstel en vermindert ontstekingen.
  • Verminderde angstgevoelens: Infraroodtherapie kan helpen bij het verminderen van angst en stressgerelateerde symptomen. De ontspannende effecten van de warmte en het vrijkomen van endorfines helpen om de geest te kalmeren en een gevoel van kalmte te bevorderen.

Wat gebeurt er als ik te lang doorloop met stress?

Stress is erg slecht voor onze gezondheid, maar dat beseffen we niet altijd. Het kan zowel lichamelijke als mentale problemen veroorzaken die invloed hebben op hoe we ons voelen. Als we langdurig gestrest zijn, kan dat verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Het verhoogt het risico op hartziekten, hoge bloeddruk en problemen met onze spijsvertering. We krijgen vaak hoofdpijn en pijn in onze spieren. Stress kan ons afweersysteem verzwakken, waardoor we gemakkelijker ziek worden. Het is ook niet gek dat stress invloed heeft op hoe we ons voelen. Het kan ons angstig, depressief, prikkelbaar en humeurig maken. We voelen ons voortdurend gespannen en onrustig. Bovendien kan stress ervoor zorgen dat we slecht slapen, waardoor we moe en uitgeput raken. Onze concentratie en ons geheugen worden minder goed, waardoor het moeilijk wordt om ons te concentreren op taken en dingen te onthouden. Dit heeft invloed op ons werk of schoolprestaties. Stress kan ook invloed hebben op ons eetgedrag. Sommige mensen gaan meer eten als troost, terwijl anderen juist minder eetlust hebben. Dit kan leiden tot gewichtstoename of gewichtsverlies, met extra gezondheidsproblemen tot gevolg. Tot slot kan stress ervoor zorgen dat we ons terugtrekken uit sociale activiteiten en relaties. Hierdoor voelen we ons eenzaam en kan onze stress zelfs erger worden. Het is heel belangrijk om stress serieus te nemen en eraan te werken om ermee om te gaan.

De vicieuze cirkel van langdurige stress. Doorbreek hem op tijd.

Infraroodtherapie kan helpen om klachten te verminderen, maar let op; het vervangt geen professionele behandeling tegen ernstige stressklachten. Zoek in dit geval altijd professionele hulp.


Naast stress zijn er ook andere klachten waarbij infraroodtherapie of roodlichttherapie kan helpen. Het heeft aangetoond effectief te zijn bij het verlichten van spierpijn en -stijfheid, het bevorderen van wondgenezing, het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de huidconditie en het stimuleren van algemeen welzijn. Of je nu een sporter bent die herstelt van een intensieve training, op het kantoor zit met nek- en rugklachten, of iemand bent die gewoon op zoek is naar een natuurlijke manier om stress te verminderen, infraroodtherapie kan een waardevolle aanvulling zijn op je welzijnsroutine.

Heb je ergens hulp bij nodig? Laat het ons gerust weten!

Volgende lezen

Acné verminderen met roodlicht therapie: natuurlijke en effectieve behandeling - Liroma
Wat is het verschil tussen de LED-infraroodlampen en de Infraroodlamp Enkele 506 en Dubbele kop 507? - Liroma

Excellent!

Based on 325+ reviews