Duurzaam

Wat is het verschil tussen de LED-infraroodlampen en de Infraroodlamp Enkele 506 en Dubbele kop 507?

Wat is het verschil tussen de LED-infraroodlampen en de Infraroodlamp Enkele 506 en Dubbele kop 507? - Liroma

Als het gaat om het kiezen van de juiste lampen voor verschillende gezondheidsvoordelen, kan het aanbod van verschillende lampen best lastig zijn. In dit artikel helpen wij jou een handje verder door het verschil tussen onze warmtelampen, de Infraroodlamp Enkele 506 en Dubbele kop 507, en de Roodlicht therapie (LED) lampen uit te leggen.

 

Golflengte

Het is belangrijk om te weten dat infraroodstraling voorkomt in verschillende golflengtes. Welke golflengte wordt gebruikt kan van invloed zijn op de werking en de voordelen van infrarood. Het kiezen van de juiste golflengte is belangrijk voor de effectiviteit van de therapie. Gelukkig bieden veel infraroodlampen de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende golflengtes, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw specifieke behoeften past. Good to know: De golflengte wordt uitgedrukt in nanometers (nm).

 

‘’Het belangrijkste verschil tussen infraroodlampen die geen specifieke golflengte hebben en LED-infraroodpanelen die wel ontworpen zijn om specifieke golflengtes uit te stralen, heeft te maken met de effectiviteit van de infraroodtherapie.’’


Onze Liroma LED-lampen zijn geproduceerd met specifieke golflengten, namelijk 630nm, 660nm, 830nm, en 850nm. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar deze specifieke golflengten met geweldige resultaten. Daarom zijn onze lampen ontworpen om op basis van wetenschap te zijn voorzien van deze specifieke golflengten.


In tegenstelling tot onze Roodlicht therapie lampen met LED, hebben de infraroodlampen Enkele en Dubbele kop van Liroma een golflengte van 700 tot 1000nm en zijn dus niet gespecificeerd. Hierdoor is de behandeling met deze lampen iets minder effectief en gericht. Dat betekent overigens niet dat onze Infraroodlamp Enkele 506 en Dubbele kop 507 niet effectief zijn. 
 

Klik hieronder voor enkele wetenschappelijke artikelen over infraroodtherapie op basis van de volgende golflengte: 630nm, 660nm – 830nm, 850nm
Onderzoek 1Onderzoek 2Onderzoek 3Onderzoek 4Onderzoek 5

 

Rood licht & infrarood

In het lichtsspectrum heeft elke kleur een specifieke golflengte en wordt aangeduid in nanometers. Rood licht heeft een golflengte tussen ongeveer 600 en 700 nm en bevindt zich in het zichtbare deel van het elektromagnetische spectrum. Deze kleur kunnen we dus met het blote oog zien.

Infrarood licht heeft daarentegen een langere golflengte dan rood licht en is niet te zien met het blote oog. De golflengte van infrarood is 700 – 1000 nm. Binnen het lichtspectrum bevindt infrarood zich naast het rood licht spectrum, buiten het zichtbare deel van het spectrum.

Zoals je leest hebben onze LED-lampen specifieke golflengte die zowel in het rode lichtspectrum vallen als in het infrarode spectrum (NIR of nabij-infrarood). Beide lichtsspectrums bieden een andere werking. Je kan bij onze LED-lampen de keuze maken om een van de twee opties (rood licht & infrarood behandeling) te gebruiken tijdens jouw behandeling, maar ook tegelijkertijd is een mogelijkheid. Zie hieronder een overzicht om gemakkelijker jouw ideale behandeling te kiezen. Het verschil met de Enkele of Dubbele kop hierin is dat de Enkele of Dubbele kop alleen voorzien is van infraroodlicht en geen roodlicht optie heeft.

 

Warmte

Een ‘’voordeel’’ van de infraroodlamp Enkele kop en Dubbele kop is de weldadige warmte die de lamp uitstraalt. Dit voordeel is vanzelfsprekend persoonlijk en voor iedereen verschillend. We noemen deze lamp het dan ook onze ‘warmtelamp’. LED-chips zijn niet ontworpen om warmte uit te stralen. Het verschil zit hem in de lamp van de infraroodlamp. Onze warmtelampen zijn ontwikkeld door warmte te generen door middel van gloeidraad (halogeenlamp). Bij de LED-panelen worden chips gebruikt om specifieke infraroodstraling uit te stralen, waarbij warmte geen toevoeging is voor de lamp. Warmte kan daarentegen wel een toevoeging zijn voor jou! Wil je dus graag een lamp die warm wordt, dan adviseren wij uiteraard de Infraroodlamp Enkele kop of Dubbele kop.


Let hierbij wel op: Hoewel de infrarood LED-panelen geen warmte produceren dan infrarood warmtelampen, zijn ze nog steeds in staat om diepere weefsels te penetreren en gerichter te werken. Dit komt omdat infrarood LED-panelen geprogrammeerd kunnen worden om infraroodstraling uit te zenden in specifieke golflengtes die het meest effectief zijn voor infraroodtherapie.


Minder warmte kan óók een voordeel zijn; dit kan een voordeel zijn als het paneel dicht bij gevoelige lichaamsdelen wordt geplaatst. De kans op verbranding of oververhitting van het apparaat is natuurlijk minder.

 

Kwaliteit

Je hebt ongetwijfeld het prijsverschil gezien en je wellicht afgevraagd waar dit hem dan in zit. De toepassing van het product is een van de redenen. Hierboven is hier al uitgebreid op ingegaan. Daarnaast hebben de Infraroodlampen met LED een langere levensduur dan de infraroodwarmtelampen. Dit komt omdat LED’s over het algemeen langer meegaan dan andere lampen. Het gebruik van bepaalde productiematerialen mogen ook niet ontbreken in dit rijtje. ABS wordt gebruikt voor de infrarood warmtelampen. De panelen zijn met RVS geproduceerd. De kwaliteit van de Roodlicht therapie lampen met LED is dus nèt even een beetje beter. 

 

Duurzaamheid

Als we kijken naar duurzaamheid, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de infrarood warmtelampen en infrarood LED-panelen. Over het algemeen hebben LED-panelen hebben een aantal voordelen ten opzichte van halogeenlampen als het gaat om duurzaamheid. Ten eerste gaan LED's veel langer mee en hoef je ze minder vaak te vervangen. Ten tweede verbruiken LED-panelen minder energie en zijn ze daardoor milieuvriendelijker. Ten derde bevatten LED's geen schadelijke stoffen zoals kwik en zijn ze gemakkelijker te recyclen. Ten slotte zijn LED-panelen robuuster en minder kwetsbaar vallen en stoten. Al met al zijn infrarood LED-infraroodlampen dus duurzamer dan infrarood warmtelampen (Enkele en Dubbele kop).

 

Volgende lezen

Infrarood: stress verminderen op een natuurlijke manier - Liroma
Testosterongehalte verhogen met infraroodlicht - Liroma

Excellent!

Based on 325+ reviews