Wat is een TDP-lamp? Wij leggen het uit!

Wat is een TDP-lamp? Wij leggen het uit! - Liroma

WAT IS EEN TDP-LAMP? WIJ LEGGEN HET UIT!

De infraroodlamp kennen we al, maar ken jij de TDP-lamp al?!
Heb jij last van pijnlijke en ongemakkelijke kwaaltjes en/of aandoeningen, maar lijkt niets te helpen? Denk bijvoorbeeld aan huidklachten, gewrichtspijn, infecties of stress. Soms kan je de oorzaak niet vinden en weet je niet hoe je bepaalde pijnen, ontstekingen en ongemakkelijkheden kan verminderen. De TDP-lamp kan hierbij helpen. De lamp heeft namelijk een stimulerend effect op genezing van vele klachten. De lamp bevat een infraroodlamp en een mineraalschijf. De mineraalschijf is een zwarte keramiekplaat met 33 mineralen. Door verwarming van de infraroodlamp worden de 33 mineralen opgenomen door het lichaam. Deze mineralen heeft het lichaam nodig om goed te kunnen functioneren. De infraroodstraling zorgt voor de verwarming van de plaat en het versnellen van lichaamsprocessen. De TDP-lamp is door toonaangevende praktijken en instituten met groot succes getest.

Klinkt dit wellicht nog wat onduidelijk voor je of ben je benieuwd naar wetenschappelijke artikelen? Lees snel verder!

Verbetert & stimuleert lichaamsprocessen, zoals:

 • Bloedcirculatie
 • Stofwisseling: aanvoer van bouwstoffen en afvoer van afvalstoffen
 • Aanvoer van zuurstof in de weefselcellen
 • Genezend effect bij bijvoorbeeld ontstekingen en huidziekten: denk aan psoriasis en psoriasis
 • Detox: verdrijving van toxische stoffen uit cellen
 • Verzachten van vochtophopingen (oedeem)
 • In evenwicht brengen van zenuwstelsel
 • Verbetering van immuunsysteem en weerstand
 • Stimulering van hypothalamus. Hypothalamus? Dat is het centrum dat jouw slaap, temperatuur, honger- en dorstgevoel, dag- en nachtritme, gedrag en geheugen reguleert.
 • Helpen ontwikkelen van biochemische stimuli waaraan het lichaam een tekort heeft als gevolg van ziekte, ongeval of beschadiging.

Voor klachten, zoals:

 • Pijn in het lichaam. Denk aan: gewrichtspijn, winterhanden en -voeten, menstruatie, migraine, spieren, frozen shoulder, verstuikingen en kneuzingen)
 • Chronische wonden en littekens
 • Infecties
 • Slaapproblemen
 • Astma en bronchitis
 • Huidaandoeningen en/of -ziekten
 • Problemen met stoelgang en spijsvertering
 • Darmklachten
 • Stress en depressie
 • Artritis en reuma
 • Fibromyalgie

Het is gebleken dat de TDP-lamp bij meer dan 100 kwalen en aandoeningen efficiënt kan zijn.

De werking van de mineraalschijf
Bij het activeren van de TDP-lamp wordt de mineralen plaat verwarmd. De lamp produceert hierbij elektromagnetische golven die het lichaam herkend en absorbeert. Deze golven simuleren de Bio-spectrum golven die ook door ons lichaam worden uitgezonden. Hierdoor ontstaat er een verbinding van de TDP-lamp en jouw lichaam, waarbij je lichaam de 33 mineralen selectief absorbeert, zoals magnesium, ijzer, calcium en andere essentiële mineralen. Mineralen hebben we nodig voor de uitvoer van alle biologische processen in ons lichaam en door deze aan te vullen creëer je een therapeutisch effect op te behandelende gebieden.

Welke 33 mineralen bevat de TDP-lamp?
De TDP-lamp bevat de volgende 33 mineralen: Silicium Si, Calcium Ca, Chroom Cr, Mangaan Mn, IJzer Fe, Koper Cu, Zink Zn, Kobalt Co, Tin Sn, Boor B, Zwavel/sulfur S, Seleen Se, Cadmium Cd, Titanium Ti, Zirkonium Zr, Wolfraam W, Jodium I, Arsenicum As, Natrium Na, Barium Ba, Aluminium Al, Molybdeen Mo, Antimonium Sb, Cerium Ce, Bismut Bi, Fluor F, Iridium Ir, Nikkel Ni, Magnesium Mg, Lood Pb, Koolstof C.

Waarom infrarood in combinatie met een mineraalschijf?
Bij de TDP-lamp ligt niet het hoofdaccent op de infraroodstraler, maar ligt de kern bij de mineraalschijf. Toch is de infraroodstraler in de lamp onmisbaar. Door de werking van infrarood (zie onze andere blogs op www.liroma.nl) wordt de mineralen plaat verwarmd en worden de processen in het lichaam versneld. Zo heeft de TDP-lamp dus een toegevoegde werking ten opzichte van de infraroodlamp die we vrijwel allemaal kennen.

Een TDP-behandeling in combinatie met een acupunctuurbehandeling geeft volgens wetenschappelijk onderzoek de beste resultaten.

Verschil infrarood & TDP-lamp
De TDP-lamp is vergeleken met de infraroodlamp een uitgebreidere lamp met een diepere, maar andere, werking. Vergelijkbaar is de lamp niet. De lamp bevat een infraroodlichtbron én een mineraalschijf. De TDP-behandeling is vergelijkbaar met acupunctuur. Het doel en de werking van acupunctuur en TDP-therapie is namelijk nagenoeg hetzelfde. Bij beide behandelingen richt men zich op de verwarming van de acupunctuurpunten en daarmee de meridianen, de energiebanen in het lichaam. Acupunctuurpunten zijn verbonden met de meridianen (energiebanen). Meridianen zijn met allerlei functies en organen in verbinding. Ze voorzien onze organen en weefsels van energie. Door verwarming van deze banen door de TDP-lamp te richten op de acupunctuurpunten ontstaat er een stimulerend effect op genezing van veel klachten. De mineralen uit de mineraalschijf heeft het lichaam nodig om goed te kunnen functioneren.

De TDP-lamp wordt vaak gebruikt in salons of praktijken in combinatie met een acupunctuur of cupping. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de combinatie van een TDP-behandeling met acupunctuur. 

De infraroodstraling in de TDP-lamp zorgt voor de verwarming van de plaat en het versnellen van lichaamsprocessen.

Internationaal succes
6 universiteiten, 45 hogescholen, 41 onderzoeksinstituten, 250 ziekenhuizen en duizenden onderzoekers en artsen vormden in 1979 een genootschap om klinische proeven over de effecten van minerale infraroodtherapie uit te voeren.

Benieuwd naar de wetenschap achter deze lamp? Bekijk hieronder enkele onderzoeken over de TDP-lamp. 
Onderzoek 1
Onderzoek 2
Onderzoek 3
Onderzoek 4
Onderzoek 5
Onderzoek 6
Onderzoek 7


BELANGRIJK!

Een behandeling is ALTIJD een aanvulling op die van een arts of specialist. Raadpleeg bij twijfel dan ook altijd eerst je arts, voordat je gebruik maakt van de lamp.

(!) Tijdens menstruatie: De intensiteit van bloedverlies kan toenemen bij verwarmen van de lage rug.

(!) Hemofiliepatiënten of personen met een groot risico op spontane bloedingen: Raadpleeg eerst de arts of specialist. De warmte laat bloedvaten uitzetten.

(!) Implantaten, metalen, kunststoffen en siliconen: De materialen worden niet opgewarmd door het TDP-systeem, maar u wordt echter wel aangeraden eerst uw arts of specialist te raadplegen.

(!) Bij (vermoeden van) zwangerschap: Raadpleeg eerst uw arts.

Wanneer kan ik géén gebruik maken van de lamp? Bij…
– Verhoging of koorts
– Infectieziekten, bijvoorbeeld griep
– Trombose
– Zwangerschap of wanneer u zwanger probeert te worden
– Kanker (tijdens de behandelperiode van chemotherapie en/of bestraling)
– Hoge bloeddruk
– Bepaalde hernia, zoals het Caudasyndroom. Raadpleeg uw arts.
– Spataderen
– Heeft u andere onderliggende ziekten? Raadpleeg dan altijd eerst de huisarts voor gebruik!

Let op: Bij twijfel raadpleeg altijd eerst de huisarts. Daarnaast geven wij geen medische adviezen, maar bieden alleen algemene informatie. 

Volgende lezen

Wat betekent IR-A, IR-B en IR-C? - Liroma
Wat is een infraroodlamp? - Liroma

Excellent!

Based on 325+ reviews