Infrarood

Ontdek hoe infraroodlampen pijn kunnen verminderen bij fibromyalgie

Ontdek hoe infraroodlampen pijn kunnen verminderen bij fibromyalgie - Liroma
Fibromyalgie is geen pretje. Als je hier bent, begrijp je dat maar al te goed. Deze aandoening gaat vaak gepaard gaat met pijn, stijfheid en vermoeidheid in spieren en gewrichten. Mensen die hieraan lijden, zoeken vaak naar manieren om hun klachten te verlichten. Waarschijnlijk herken je dat. Een boeiende aanpak die steeds meer opvalt, is het gebruik van infraroodlamp. Maar hoe werken deze lampen en wat maakt ze effectief bij fibromyalgie? Geen opsmuk, gewoon de feiten over hoe ze mogelijk kunnen helpen bij het verminderen van pijn.

 

"Infraroodlampen: Een bron van verlichting voor fibromyalgie, waar warmte en hoop samenkomen in de zoektocht naar comfort en ontspanning."

 

Wat is fibromyalgie?

Voordat we dieper ingaan op de relatie tussen infraroodlampen en fibromyalgie, is het belangrijk om te begrijpen wat fibromyalgie precies is. De realiteit is hard: het is uitputtend. Die spier- en gewrichtspijn zijn niet te negeren. Deze aandoening heeft invloed op het zenuwstelsel en beïnvloed voornamelijk de zachte delen van het lichaam, zoals de spieren en weefsels (de weke delen). Om deze reden wordt fibromyalgie ook wel 'weke-delen reuma' genoemd. Soms wordt fibromyalgie vergelijken met reumatoïde artritis, waarbij de gewrichten ontstoken raken. Maar dit is niet hetzelfde. Wie last heeft van fibromyalgie voelt pijn en gevoeligheid, met name in de nek, schouders, handen, bekken, benen, voeten en rug. Niet alleen fysieke symptomen zijn een probleem, ook vermoeidheid en slaapproblemen komt veel voor. Deze combinatie is slopend en heeft veel effect op het dagelijks leven. Meer informatie over fibromyalgie? Klik hier.
 

De meest voorkomende klachten van fibromyalgie

Fibromyalgie brengt een combinatie van vervelende klachten met zich mee. Laten we de belangrijkste klachten begrijpelijk op een rij zetten. Daarna zullen we ingaan op het verminderen van pijn door gebruik van infraroodlampen:
 
  1. Pijn over het hele lichaam: Van scherpe tot doffe pijnen, die erger worden door beweging, stress, en zelfs het tijdstip van de dag.
  2. Stijfheid: Een vergelijkbare ervaring als bij artritis, maar dan verergerd door beweging, waardoor dagelijkse activiteiten lastiger worden.
  3. Gevoelige plekken (tender points): Achttien plekken op het lichaam die pijn doen bij aanraking. Ze zitten op symmetrische plekken, van hoofd en nek tot aan billen, heupen, en knieën.
  4. Vermoeidheid: Niet zomaar moe, maar een slopende uitputting die alles beïnvloedt, van werk tot sociaal leven.
  5. Slaapproblemen: Het in slaap vallen is een opgave, met vaak wakker worden gedurende de nacht. De slaapkwaliteit is niet optimaal, met een verhoogd risico op rusteloze benen en slaapapneu.
  6. Depressie, stress en angst: Depressie, stress, en angst zijn vaak aanwezig, mogelijk als gevolg van het dagelijkse leven met chronische pijn.
  7. Cognitieve problemen: Problemen met concentratie, aandacht vasthouden, en nieuwe informatie onthouden, ook wel bekend als "hersenmist" of "fibro-mist.

 

De werking van infraroodlampen

Infraroodlampen stralen warme, onzichtbare infrarode stralen uit die diep in het lichaamsweefsel doordringen. Naast de bekende warmtelampen zijn er ook geavanceerde LED-therapielampen (een combinatie van rood- en infraroodlicht) met specifieke nanometergolflengten. Hoewel deze LED-lampen niet warm worden, zijn ze effectief gebleken bij het verminderen van pijn en ontstekingen.
 
Infrarood wordt niet alleen gebruikt voor pijnvermindering. De straling helpt ook spieren sneller te herstellen door de bloedsomloop te stimuleren en meer zuurstof naar de spieren te transporteren. Het wordt ook toegepast bij gewrichtsproblemen vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast zie je infrarood ook in de cosmetica, waar het wordt gebruikt om cellulitis te verminderen, collageen te stimuleren, en voor ontspanning en een detox-effect. Kortom, infraroodlampen hebben uiteenlopende toepassingen die verder gaan dan alleen pijnverlichting.

 

Foto van review van tevreden klant met fibromyalgie

Hoe infrarood kan helpen bij Fibromyalgie

Infrarood kan helpen op verschillende manieren. Hieronder meer informatie over wat infrarood kan betekenen bij klachten van fibromyalgie.
 
Ontspanning van het hele lichaam: Infraroodtherapie ontspant je spieren, waardoor die vervelende constante stijfheid vermindert. Een big deal voor mensen met fibromyalgie.
 
Betere doorbloeding: Het zorgt voor een gezondere bloedsomloop, waardoor zuurstof en voedingsstoffen efficiënter naar verschillende delen van je lichaam gaan. Dit kan helpen bij genezing en vermoeidheid verminderen.
 
Beter slapen: Fibromyalgiepatiënten ervaren vaak slaapproblemen. Infraroodtherapie kan een ontspannend effect hebben, wat kan zorgen voor een betere nachtrust en minder vermoeidheid overdag.
 
Verbetering van celactiviteit: Infraroodstraling boost de activiteit van je cellen, wat helpt bij het herstel van beschadigde weefsels op de lange termijn.
 
 

Hoe vaak en hoelang een infraroodlamp gebruiken?

Als je fibromyalgie wilt aanpakken met een infraroodlamp, is regelmaat belangrijk. Denk aan zo'n drie keer per week, dagelijks is ook prima. Houd de sessies kort en krachtig, tussen de 12 en 20 minuten voor de beste resultaten. Maar voordat je begint met een behandeling, raden we aan eerst met een arts te overleggen. Veiligheid eerst! In principe heeft infraroodtherapie geen bijwerkingen. Er zijn echter situaties waarin het niet mag worden gebruikt, vooral bij bepaalde medische aandoeningen.

 

Conclusie

Dus, samenvattend: infraroodlampen lijken echt iets te betekenen voor mensen met fibromyalgie. Ze kunnen helpen met pijn, ontspanning van je spieren en het activeren van je cellen. Dat maakt deze lampen geschikt als aanvulling op andere behandelingen voor fibromyalgie. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en niet-ingrijpende manier om je klachten te verminderen, is infraroodtherapie zeker het overwegen waard. Zoals gewoonlijk, overleg eerst even met je arts voordat je iets nieuws probeert, vooral als je andere gezondheidskwesties hebt.

  

Benieuwd of infraroodlampen jou kunnen helpen bij de uitdagingen van fibromyalgie? Ontdek de ontspannende werking, de verbetering van de bloedsomloop en de celactiviteit met infraroodtherapie. Overweeg het als een aanvulling op jouw fibromyalgiebehandeling. Begin vandaag nog met het verkennen van de mogelijkheden en praat met je dokter om te zien of infraroodtherapie geschikt is voor jou. Op naar een comfortabeler leven met minder pijn en meer ontspanning!

 

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op via info@liroma.nl. We helpen je graag. Ook kan je meer informatie krijgen via onze andere blogs. Klik hier.

Volgende lezen

Haaruitval verminderen en haargroei stimuleren met rood licht therapie - Liroma
Is een infraroodlamp gezond? | Liroma - Liroma

Excellent!

Based on 325+ reviews