Acne

Een infraroodlamp kiezen: welke past het beste bij mijn klachten?

Een infraroodlamp kiezen: welke past het beste bij mijn klachten? - Liroma
Je bent hier met een reden: je hebt hulp nodig bij het kiezen van de juiste infraroodlamp die het best bij jouw klachten past. Goed dat je dit uitzoekt, want de juiste lamp kan een groot verschil maken in jouw gezondheid en welzijn. We leggen je zo de verschillende vormen van straling en type infraroodlampen uit. Hierbij bespreken we hoe infrarood- en roodlichttherapie kunnen helpen bij jouw klachten, en welke lamp het meest geschikt is voor jou. Ben jij klaar met lezen? Dan ben jij klaar om de juiste infraroodlamp te kiezen en jouw specifieke klachten effectief en veilig te behandelen!

 

Infraroodlicht: een overzicht

Infrarood licht is een onzichtbare vorm van straling die warmte genereert wanneer het in contact komt met een oppervlak. Je ziet het licht dus niet! Infrarood verwarmt de huid en kan zelfs doorwerken tot in de dieper gelegen weefsels en gewrichten. Niet zichtbaar, maar dus erg effectief voor verschillende gezondheidsdoeleinden en klachten. Variërend van pijnverlichting tot het verbeteren van de doorbloeding en zelfs het verbeteren van de huid. Er zijn verschillende soorten infraroodlampen, en elk type heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Verder in deze blog gaan we in op de volgende typen van lichttherapie: nabij-infrarood (NIR), ver-infrarood (FIR) en rood licht therapie. Deze vormen zul je ongetwijfeld voorbij hebben zien komen, waarbij je je afvraagt welke dan het beste is voor jou.

 

Nabij-infraroodlampen met korte golf straling (NIR – IR-A)

Als we het over de meest krachtige en diep werkende infraroodvormen hebben, dan hebben we het over de korte golf infraroodlampen. Deze vorm wordt vaak toegepast bij medische doeleinden, omdat de straling het lichaam het diepst kan bereiken en stimuleert de bloedcirculatie. Denk hierbij aan de gewrichten en weefsels. Het resultaat? Verwijde bloedvaten en een verhoogde zuurstoftoevoer naar de behandelde gebieden. Hierdoor wordt pijn verlicht, spieren ontspannen en de bloedcirculatie verbeterd.

 

Ver-infraroodlampen met lange golf straling (FIR – IR-C)

En dan zijn er nog de ver-infraroodlampen, die je zeker tegen zult komen. Deze lampen stralen een lange golf uit en zijn bedoeld om je lichaam te verwarmen. Warmte zorgt vor vermindering van pijnklachten en geeft een gevoel van pure ontspanning. De infraroodlamp stimuleert niet alleen de doorbloeding, wat gunstig is voor je gezondheid, maar bevordert ook transpiratie. Toch is het voornaamste doel van deze lampen om ontspanning te bieden en pijn te verlichten.

 

Rood licht therapie lampen (IR-A en rood)

Deze lampen stralen zichtbaar rood licht uit en vallen niet onder het infrarode spectrum. Toch hebben deze lampen veel voordelen en kunnen ook zij een tal van klachten doen verminderen. Rood licht heeft een ontstekingsremmende werking, een gunstig effect op huidcellen en helpt bij weefselherstel. In de wereld van huidverzorging is rood lichttherapie dan ook een populaire vorm van behandeling van de huid. Ook in de sportwereld wordt deze vorm veel toegepast. Door het effect op de cellen stijgt het energieniveau en hierdoor de sportprestaties. Onze Liroma rood lichttherapie lampen zijn speciaal ontwikkeld om een keuze te kunnen maken tussen een rood licht of infrarood licht behandeling. Of tegelijkertijd, zelfs dat is mogelijk! Heb jij te maken met verschillende klachten en heb jij voor jouw behandeling verschillende stralingstypes nodig? Dan zal dit de beste keuze voor je zijn.

Wil jij het verschil weten tussen IR-A, IR-B en IR-C straling? Klik dan op deze link.


Kiezen van de juiste lamp voor jouw klachten

Infrarood en rood licht lampen sportschool 

Infraroodlampen voor algemene kwaaltjes

Heb je last van koude handen, blauwe vingers, vermoeidheid, etalagebenen, verkoudheid, of stijve spieren? Overweeg een van de Liroma infraroodlamp met warmte of de rood lichttherapie lamp gecombineerd met infraroodtherapie. Het werkt als een wondermiddel voor kwaaltjes zoals deze. NIR-infraroodlicht verbetert de doorbloeding, verwijdt je bloedvaten, en brengt verlichting bij die koude handen en voeten. Het kan zelfs je verkoudheidsymptomen verminderen door je neus en keel op te warmen. Als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing, is een combinatielamp ook een goede keuze. Rood licht kan je bloedsomloop verbeteren, ontstekingen verminderen en je een algemeen gevoel van welzijn en energie geven.


Infraroodlampen voor huid- en gezichtsklachten 

Een lamp met rood lichttherapie is een populaire methode om huidklachten aan te pakken. Het rode licht stimuleert de productie van collageen, vermindert rimpels, vermindert acné en huidveroudering, verbetert de doorbloeding van de huid en vermindert ontstekingen. Wat resulteert in een stralend gezicht en een fijne huid! Bekijk hier onze rood licht lampen en ontdek hier het speciale Liroma rood licht LED-gezichtsmasker.


Infraroodlampen voor gewrichts- en spierpijn

Belangrijk is om voor een infraroodlamp met nabij-infraroodlicht (IR-A) te kiezen om de voordelen voor gewrichts- en spierpijn te ervaren. Dit specifieke type infraroodlicht heeft namelijk de eigenschap om diep in de weefsels door te dringen. Andere lichttherapie vormen hebben dit vermogen niet. Klik hier voor onze rood lichttherapie lampen met infrarood licht (IR-A) en hier voor de infrarood warmtelampen.


Infraroodlampen bij reumatische aandoeningen

Veel van onze klanten hebben last van artritis, fibromyalgie of andere reumatische aandoeningen. Klachten hiervan kunnen je leven flink beïnvloeden. Ervaar jij dit ook? Kies dan voor een van onze nabij-infraroodlampen (IR-A) voor de meest diepe en therapeutische behandeling om jouw klachten te verminderen. Infraroodtherapie met IR-A straling dringt diep door in je spieren en gewrichten, ontspant ze en biedt onmiddellijke verlichting van pijn en stijfheid. Maar dat is niet alles! IR-A vermindert ontstekingen en verbetert de doorbloeding. Je zal snel effect merken, waardoor je weer flexibel en met minder pijn door kan. We zijn trots zijn op het aantal klanten die wij hiermee al geholpen hebben. Bekijk hier onze rood licht therapie lampen met infrarood en klik hier voor de infrarood warmtelampen. Beide lampen zijn voorzien van IR-A straling.

Infraroodlampen voor een betere nachtrust

Rood lichttherapie heeft het meeste effect op een goede nachtrust, omdat het de aanmaak van melatonine stimuleert en een kalmerend effect heeft. Heb je ook last van andere klachten, zoals pijn? Dan is de infraroodlamp lamp met rood lichttherapie geschikt voor jou. Met pijn kan niemand goed slapen. Klik hier voor onze rood lichttherapie lampen!

Infraroodlampen voor sportblessures

Sportblessures, gewricht- of spierpijn, vermoeide spieren of een slijmbeursontsteking? Tja…helaas hoort dat ook er ook bij als je regelmatig sport. Gelukkig biedt lichttherapie voordelen om deze situaties te voorkomen of sneller te laten genezen als het kwaad al geschied is. Voor actieve sporters is een combinatie van een rood lichttherapielamp en infraroodlicht onwijs effectief! Het rode licht vermindert ontstekingen, zorgt voor een verhoogd ATP-niveau en helpt bij het genezen van blessures, terwijl het diepe infraroodlicht doordringt in spieren en gewrichten voor pijnverlichting en snel herstel. Kies voor onze rood lichttherapie lampen voor een beter resultaat, sneller herstel, meer energie en minder pijn.


Infraroodlampen voor somberheid of depressieve klachten

Somberheid en depressie kennen geen simpele oplossingen, maar rood lichttherapie kan een waardevolle aanvulling zijn om je stemming te verbeteren. Hoe? Het beïnvloedt je biologische klok, stimuleert de aanmaak van melatonine (je 'slaaphormoon') en verhoogt het serotoninegehalte (je 'gelukshormoon'). Vooral bij seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) kan rood licht de symptomen verminderen en tegelijkertijd stress en angst verminderen door de kalmerende effecten. Belangrijk: rood lichttherapie is een aanvullende behandeling, vooral bij ernstige depressie. Raadpleeg altijd een specialist voordat je deze therapie probeert. Ontdek onze rood licht lampen!


Infraroodlampen voor rugpijn

Veel verschillende lampen kunnen jouw rugpijn verminderen. Denk hierbij aan de rood lichttherapie lampen of de infrarood warmtelampen. Maar, laten wij nou net een product hebben ontwikkeld speciaal voor jouw rug die wel wat aandacht kan gebruiken. De Liroma portable infrarood riem is wellicht een goede optie voor je! De infraroodstralers stralen warmte (IR-C) uit die de pijn direct doen verminderen. Heb je ook nog andere klachten of eventueel andere wensen aan jouw infraroodlamp? Dan kan je ook kiezen voor de eerdergenoemde lampen. Vergelijk ze hier!

Infrarood, de praktische keuze voor effectieve pijnverlichting, het verminderen van klachten en het bevorderen van je gezondheid. 

Conclusie

Een hoop info, maar hopelijk heeft deze informatie jou geholpen met de zoektocht naar de juiste lamp en weet je nu welk type het beste bij jouw klachten past. Zoals je ziet zijn infraroodlampen geweldig om in te zetten voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk de juiste te kiezen en de verschillen te weten tussen de verschillende vormen en de werking van de lampen.

De korte golf infraroodlampen (NIR – IR-A) dringen het diepst door in het lichaam, ideaal voor gewrichten en weefsels. De lange golf infraroodlampen (FIR-IR-C) zijn gericht op het verwarmen van het lichaam, wat pijn vermindert en ontspanning biedt. En dan hebben we de rood lichttherapie lampen, die, hoewel ze niet strikt tot het infraroodspectrum behoren, absoluut indruk maken. Deze lampen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en worden veel gebruikt in huidverzorging en sportwereld. Ze kunnen je stemming verbeteren en je slaap verbeteren, wat zeker een belangrijk aspect van onze gezondheid is. Kies de juiste lamp op basis van jouw specifieke behoeften en ervaar de voordelen van deze verschillende vormen van lichttherapie.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de lampen en wil je meer informatie? Klik dan op onderstaande link om ons uitgebreide assortiment n te ontdekken. Heb je nog wat hulp nodig? Dat geeft helemaal niets. We staan voor je klaar! Mail ons of vul het vragenformulier in op de website en krijg persoonlijk advies van een van de collega’s van het Liroma team. Lees verder op liroma.nl

 

Waarschuwing:Raadpleeg altijd eerst een arts als je medische aandoeningen hebt voordat je onze producten gebruikt. Bij twijfel geldt hetzelfde. Liroma verstrekt enkel algemene informatie en kan geen medisch advies verstrekken.

 

Volgende lezen

Infrarood en ziekten? Hoe zit dat eigenlijk? - Liroma
Haaruitval verminderen en haargroei stimuleren met rood licht therapie - Liroma

Excellent!

Based on 325+ reviews