Acne

Ontdek de voordelen: Wat is rood licht therapie?

Ontdek de voordelen: Wat is rood licht therapie? - Liroma


Ben je op zoek naar een effectieve, natuurlijke, veilige en betaalbare behandeling om je huid te verbeteren en verschillende andere gezondheidsproblemen aan te pakken? Mogelijk heb jij al iets over rood licht gelezen! Bij Liroma begrijpen we de kracht van rood licht therapie en zijn we er trots op om producten voor deze behandeling aan te bieden. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van rood licht therapie en hoe het precies werkt.

 

Wat is rood licht therapie?

Rood licht therapie, ook bekend als fototherapie, maakt gebruik van de kracht van licht om de huid te revitaliseren en uiteenlopende gezondheidsklachten aan te pakken. Deze behandeling richt zich op het gebruik van rood licht om gunstige effecten te genereren, zowel op cellulair niveau als voor het gehele lichaam. Denk aan huidverjonging, verminderen van ontstekingen en verbeteren van wondgenezing. 

 

Hoe werkt het?

Bij rood licht therapie dringt het rood licht door de huid en wordt het geabsorbeerd door de mitochondriën in de cellen. Dit proces stimuleert de productie van energie in de cellen, wat voor veel voordelen voor zowel de huid als het lichaam als geheel zorgt.  

Rood licht heeft golflengtes die variëren van ongeveer 620 nm tot 750 nm. Dit betekent dat de golflengtes van rood licht langer zijn dan die van andere kleuren in het zichtbare spectrum. Rood licht is krachtig en kan dieper in de huid doordringen dan kortere golflengtes, zoals blauw of groen licht. 

 

Huidverbetering en meer


Een van de opmerkelijke voordelen van roodlichttherapie is de vermindering van rimpels en fijne lijntjes. Door het stimuleren van de productie van collageen en elastine, essentiële bouwstenen voor een jongere huid, zorgt deze behandeling voor een gezondere en stralendere huid. Maar de voordelen stoppen hier niet. Naast huidverbetering kan rood licht therapie ook ontstekingen verminderen en pijn verlichten. Dit maakt het een ideale behandeling voor personen met ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis en acné. Bovendien heeft het bewezen gunstige effecten op slaapkwaliteit, energieniveaus en zelfs stemming.

 

Veilig, betaalbaar en gemakkelijk


Een van de grote pluspunten van roodlichttherapie is dat er geen operaties, agressieve medische middelen of injecties nodig zijn, waardoor het een veilige en pijnloze optie is. Daarnaast is roodlichttherapie ook nog eens betaalbaar in vergelijking met andere behandelingen. Je zal even moeten investeren in de eerste aankoop, maar je hebt er daarna zoveel profijt van! Onze roodlichtlampen zijn ontwikkeld op basis van LED en zijn hierdoor ook nog eens hartstikke duurzaam.

 

Wat is het verschil met infrarood?


Zowel rood licht als infraroodlicht hebben hun eigen voordelen, en welke beter is voor huidverbetering hangt af van je specifieke doelen. Voor huidgerelateerde doeleinden zoals het verminderen van rimpels, het verbeteren van de huidskleur en het bevorderen van collageenproductie wordt over het algemeen rood licht verkozen vanwege zijn vermogen om cellulaire activiteit te stimuleren en de collageenproductie in de oppervlaktelagen van de huid te verhogen.

In tegenstelling tot dat kan het diepere doordringen van infraroodlicht meer geschikt zijn voor het aanpakken van problemen zoals spierpijn, gewrichtsongemak en diepere weefselgenezing. Het heeft minder impact op huidverbetering dan rood licht.

 

Kortom...


Rood licht heeft veel potentie en is een natuurlijke behandeling dat ook nog eens betaalbaar en veilig is. Heb jij vragen over de verschillende rood licht producten binnen ons assortiment? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Volgende lezen

Testosterongehalte verhogen met infraroodlicht - Liroma
Rood- en infraroodlicht: versnel herstel, verminder spierpijn en verbeter sportprestaties. - Liroma

Gebruiksgemak

Geen dure behandelingen, maar gewoon thuisgebruik

Zuinig in gebruik

Vergeleken andere aanbieders zijn de producten van Liroma zeer zuinig in gebruik

Gratis verzending

Gratis binnen NL & morgen geleverd

Retourrecht

30 dagen thuis de infraroodlamp uitproberen